Februar nok en måned der hotellene i Tromsø slo til med trippelseier: Høyest belegg, oppnådd rompris og losjiinntekt per tilgjengelige rom, såkalt revpar, skriver DN.– Tromsø-hotellene hadde også størst prisvekst fra februar i fjor og revpar passerte for første gang 1.000 kroner i gjennomsnitt, sier Peter Wiederstrøm om hotelltallene fra Benchmarking Alliance til avisen, og fortsetter;– Revpar på 1.072 kroner er svært, svært høyt også i norsk sammenheng. Jeg har bladd gjennom gamle oversikter, og finner bare at 1000-kronersgrensen ble nådd på Lillehammer i februar 2016 i forbindelse med ungdoms-OL, noen julimåneder med Kaptein Sabeltann og Dyreparken i Kristiansand samt et par juninoteringer i Bergen.Tromsø-hotellene hadde et belegg på nær 91 prosent i februar. Nummer to på listen var Oslo med 67 prosent.– Det er helt klart nordlysturismen som gjør at trykket er så stort. Det er langt fra bare snakk om asiater. Det har jo vært vinterferie i store deler av Europa, så vi har hatt et skifte mot flere italienere, tyskere, belgiere, sveitsere, franskmenn og andre nasjonaliteter. Dette er betalingsdyktige folk. Det er aldri noen diskusjon om pris, men vi må selvfølgelig strekke oss enda lengre og levere topp service og kvalitet. Det forventer gjestene når prisene øker, sier han, og legger til at også veksten i antall objekter som leies ut via Airbnb har økt kraftig og har passert 1000, sier Poul-Henrik Remmer, direktør på Scandic Ishavshotel i Tromsø til DN.