En person død etter at flyvindu ble knust i luften

Et fly nødlandet tirsdag i Philadelphia etter at et motordeksel løsnet og knuste et vindu. En person omkom i ulykken.

A Southwest Airlines plane sits on the runway at the Philadelphia International Airport after it made an emergency landing in Philadelphia, on Tuesday, April 17, 2018. (David Maialetti /The Philadelphia Inquirer via AP) David Maialetti
Reiseliv
Føderale myndigheter bekrefter dødsfallet, det første i en ulykke der et amerikansk flyselskap er involvert siden 2009. Sju andre passasjerer ble behandlet for mindre skader.– Hele Southwest Airlines-familien er knust og sender den dypeste medfølelse til kundene, de ansatte, familiemedlemmer og deres kjære som er rammet av denne hendelsen, heter det i en uttalelse fra flyselskapet.Far til en av passasjerene, Todd Baur, sier kvinnen ble delvis dratt ut, men at andre passasjerer klarte å trekke henne inn igjen. Biter fra motoren som gikk gjennom vinduet, traff kvinnen og de sju andre.Kvinnen og de sju andre ble fraktet til sykehus etter at flyet hadde nødlandet.Passasjerer la ut bilder som viser en motor med store skader. En skremt passasjer strømmet video via Facebook underveis. Videoen viser en mann som forsøker å ta på seg en oksygenmaske mens han oppdaterer sine kjære og nære via sosiale medier.
Dramatisk
– Noe er galt med flyet vårt! Det ser ut til at vi går ned! Nødlanding! Southwest-flyging fra New York til Dallas!!, skriver Facebook-brukeren Marty Martinez.– Vi stålsetter oss for landing! skrev han videre.Boeing 737-flyet var på vei fra New York til Dallas med 143 passasjerer og en besetning på fem da det nødlandet i Philadelphia klokken 11.30 lokal tid tirsdag. Landingen forløp uten problemer. Bilder viser at flyets venstre motor mangler et stort deksel.Det foreligger ingen forklaring på hvorfor dekselet ble revet av i lufta.