De 10 mest populære reisemålene

Årets mai var den varmeste som noen gang er registrert, ifølge meteorologisk institutt. Parallelt med at varmen steg, sank prisene til varmere strøk.

Reiseliv

Restplass.no har sett på hvilke reisemål som var de mest populære den siste måneden.- Det varme mai-været satte naturlig nok en demper på reiselysten, forteller Ruth Elin Simonsen, informasjonsansvarlig hos restplass.no, ifølge en pressemelding.Men helt stopp i trafikken var det ikke. For prisjegerne var mai en festmåned,og for de som kunne reise på kort varsel, var det mulig å gjøre sydenkupp på pakketurer med både fly og hotell inkludert i en hel uke for rundt 1000-lappen.- Totalt hadde vi nedgang i mai sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig var det noen reisemål som solgte bedre. Barcelona, Kroatia, Antalya i Tyrkia og Gdansk var blant de reisemålene som tross det varme været hadde flere bestillinger enn året før, sier Simonsen. Topp 10 reisemål bestilt via restplass.no i mai:1. Kreta2. Rhodos3. Mallorca4. Bulgaria5. Kroatia6. Gran Canaria7. Antalya8. Costa del Sol + Kypros9. Gdansk10. Barcelona- På tross av at salget gikk ned sammenlignet med i fjor var det likevel Kreta, Rhodos og Mallorca som toppet sydenstatistikken i mai. Vi vet jo at somrene i Norge er ustabile, så at folk velger å sikre seg pent vær i sommerferien er lett å forstå, sier Simonsen.

syden
reise
Ferie
kreta
Nyheter
Reiseliv