Godkjenner utvidelse av Heathrow

Den britiske regjeringen har godkjent en lenge planlagt utvidelse av Heathrow-flyplassen utenfor London, som skal få en ny rullebane.

A plane takes off over a road sign near Heathrow Airport in London, Tuesday, June 5, 2018. The British Cabinet has approved the construction of a third runway at Heathrow Airport, and to put the long-running issue up for a parliamentary vote. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) Kirsty Wigglesworth
Reiseliv

Utvidelsesplanene må imidlertid også godkjennes av Parlamentet før den etterlengtede tredje rullebanen kan bli en realitet.Heathrow-flyplassen er allerede en av verdens travleste flyplasser med om lag 474.000 flygninger årlig. En utvidelse med en tredje rullebanen vil gjøre det mulig for ytterligere 260.000 flygninger i året. Det vil også åpne for flere titall nye langdistanseruter.Den britiske transportministeren Chris Grayling kalte det et historisk øyeblikk da han tirsdag orienterte Underhuset om at regjeringen nå hadde godkjent utbyggingsplanen.Men en utvidelse av flyplassen har vært svært omstridt og gjenstand for stor debatt i Storbritannia. Byggingen av en tredje rullebane vil medføre at flere hundre boliger blir ekspropriert og revet.Dersom Parlamentet godkjenner utvidelsesplanene, ventes det at byggearbeidet starter i 2021 og står ferdig i 2025.(©NTB)

fly
heathrow
Nyheter
Reiseliv