Her vil vi tilbringe sommeren i år

Færre vil på sydenferie og flere til storbyene, viser fersk undersøkelse. Tre feriedestinasjoner er mest populære blant nordmenn i sommer. 

Reiseliv

Spania troner fortsatt på toppen som sommerfavoritten. På andreplass ligger vår nabo i øst - Sverige, tett etterfulgt av Danmark, ifølge undersøkelse FINN reise har gjennomført i samarbeid med Norstat.Undersøkelsen viser også at USA og Italia er blant destinasjonene som øker mest, med en vekst på henholdsvis 20 prosent og 10 prosent sammenlignet med funnene fra fjorårets undersøkelse.  - Overrasker ikke- At Spania, Sverige og Danmark fortsatt ligger på topp over nordmenns favoritt sommerdestinasjoner, overrasker ikke. Spania har vært et yndet reisemål for solhungrige nordmenn i mange år, og våre naboland er alltid populære, da det er enkelt å komme seg dit, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.Han mener tallene for USA og Italia imidlertid er interessante.- Data fra FINN reise viser at USA har vokst voldsomt så langt i 2018, og reiseundersøkelsen bekrefter at dette er et av landene svært mange vil til i år. At Italia øker i popularitet tyder nok også på at flere nordmenn er åpne for å utforske andre deler av Sør-Europa, i tillegg til Spania, og Italia er et land med mye kultur, god mat og vin, noe vi også har blitt mer opptatt av.Flere til storbyeneData fra reiseundersøkelse viser at sydenferie, storbyferie og kultur- og opplevelsesferie er de mest populære ferietypene i sommer.Sydenferie har imidlertid gått noe ned i popularitet siden i fjor, mens storbyferie har økt. I tillegg ser man en oppgang i fjell- og viddeferie, festivalferie og aktivitetsferie.- De siste årene har vi sett en utvikling der stadig flere nordmenn blir opptatt av kultur og opplevelser på ferie, og disse svarene er en bekreftelse på dette. Storbyene har masse å by på, både når det gjelder mat, drikke, kunst, kultur og aktiviteter, og data fra FINN reise viser at storbyferie øker i popularitet. For mange er det kanskje mer spennende enn en sydentur, eller så vil man gjerne kombinere og gjøre begge deler, sier Berge:- Våre tall har også vist at aktivitetsferier - særlig det å gå i fjellet, har blitt mer og mer populært blant nordmenn de siste årene. Det bekrefter også DNT ut fra besøkstall på sine turisthytter, som har økt veldig.Mest populære feriedestinasjoner i utlandet blant nordmenn i juli 2018 (fra reiseundersøkelsen):

 1. Spania
 2. Sverige
 3. Danmark
 4. Hellas
 5. Italia
 6. Kroatia
 7. Tyskland/Frankrike/USA
 8. Portugal
 9. Polen
 10. Thailand
Mest populære feriedestinasjoner i utlandet blant nordmenn i juli 2018 (bestilte flybilletter via FINN reise hittil i år):
 1. Alicante (Spania)
 2. Bangkok (Thailand)
 3. Malaga (Spania)
 4. Split (Kroatia)
 5. Nice (Frankrike)
 6. Antalya (Tyrkia)
 7. Mallorca (Spania)
 8. Gran Canaria (Spania)
 9. Kreta (Hellas)
 10. Faro (Portugal)

Ferie
finn reise
nordmenn
storby
strand
Nyheter
Reiseliv