Ryanair-piloter varsler streik

Reiseliv

Svenske Ryanair-piloter går 10. august ut i streik fordi det irske lavkostselskapet nekter å møte til forhandlinger om tariffavtale.Det er uenigheter om tariffavtalen som gjør at Sveriges Pilotforening tar ut sine medlemmer i en 24 timer lang streik.– Vi håper naturligvis at Ryanair kommer til forhandlingsbordet. Skulle ikke det skje, må vi vurdere ytterligere tiltak, sier pilotforeningens leder Martin Lindgren til Expressen.Det er usikkert om streiken vil ramme reisende.– Det er rundt 15–20 avganger på en vanlig fredag, men Ryanair har vært flinke til å flytte piloter fra andre land til de områdene som er rammet av streik. Vi bruker de midlene vi har, sier Lindgren.Streikevarselet omfatter 80 prosent av Ryanairs piloter, noe som tilsvarer rundt 40 ansatte. Forhandlingene om en tariffavtale har pågått siden jul.Tidligere i sommer måtte Ryanair kansellere 600 flygninger over hele Europa da kabinansatte i fire land streiket med krav om høyere lønninger og bedre arbeidsforhold.(©NTB)

ryanair
Nyheter
Reiseliv