TUI vil legge ned flybasen i Norge

Foreslår å legge ned sine flybaser i Oslo, Helsinki og Malmö. Rundt 150 ansatte i Norden kan bli berørt.

TUI foreslår å endre tre av sine flyvninger fra TUI-fly til eksterne samarbeidspartnere, går det frem av en pressemelding.- For å kunne møte våre kunders ønsker og behov, og samtidig beholde tilstrekkelig fleksibilitet og et nødvendig kostnadsnivå har vi nå en intensjon om å tildele selskapets kortdistanseflyvninger fra København, Helsinki og Oslo til eksterne leverandører. Endringene vi foreslår, vil ikke påvirke våre kunders eksisterende bestillinger, sier Alexander Huber, Managing Director i TUI Nordic.Dersom man blir enige om forslaget, vil kortdistanseflyvninger fra København og Helsinki bli håndtert av Jettime, mens flyvninger fra Oslo vil bli overtatt av Norwegian Airlines.Grunnet endringene som er foreslått vil basene i Malmö, Oslo og Helsinki stenges, heter det.TUI er nå i dialog med fagforeninger i alle land, og rundt 150 ansatte i Norden kan bli berørt. Langdistanseflygninger fra alle nordiske flyplasser fortsetter som planlagt. Kritisk til nedleggelsenLeder for Parat Kabinforbund, Anneli Nyberg, er kritisk til nedleggelsen, som kan føre til at alle kabinansatte i Norge blir sagt opp.- Når verdens største reiseselskap ikke klarer å opprettholde driften av disse tre basene, viser det utfordringene og konkurransesituasjon i Norsk og internasjonal luftfart, sier Nyberg, ifølge en pressemelding.- Det viser dessverre også mangel på ansvar for egne ansatte. Erfarne og dyktige kabinansatte som i mange år har bidratt til fornøyde kunder blir nå satt på gaten, fortsetter hun.