Her er nordmenns mest populære reisemål i 2018

De tradisjonelle reisemålene befester sin posisjon, men stadig flere nordmenn vil oppleve nye steder i Afrika og Karibien. 

Bangkok er den desidert mest populære destinasjonen for nordmenn, viser en fersk undersøkelse gjennomført av hotell- og reisesøkesiden momondo.no.På de neste plassene følger ikke overraskende London, Alicante, Malaga og Amsterdam.Det er også flere spennende destinasjoner som opplever en kraftig økning i populariteten.Størst popularitetsøkning opplever Kazakhstan, Rwanda og Costa Rica, der antall flysøk for førstnevnte har økt med hele 78 prosent på ett år.- Land som Rwanda, Tanzania og Costa Rica er solrike, vakre land med flott natur. Her kan man dra på en aktiv tur med surfing og safari, og kombinert med at det ikke er mange turister her, er det ikke rart at det har økt i popularitet. Det er heller ikke mange som har vært her, noe som passer perfekt om man vil oppdage et sted ikke alle har vært, sier talsperson for Momondo Norge, Mikala Riis Bagger.Det er også flere destinasjoner som ligger betraktelig nærmere som også blir stadig mer populære.- Steder som for eksempel Albania er både nærmere og billig å feriere i. Her finner du en gjestfri, hyggelig kultur, og siden det til nå ikke har vært en populær turistdestinasjon slipper du unna turistmaset, sier Bagger, og fortsetter:- Det er alltid interessant å se på listen over destinasjoner som har økt mest i popularitet. At steder i Karibien øker i popularitet er mindre rart enn at Kazakhstan troner øverst. Det blir spennende å se i 2019 om noen av destinasjonene på topp ti listen vil endre seg.Under følger topp10-listene:  De mest populære byene 2018:

 1. Bangkok
 2. London
 3. Alicante
 4. Malaga
 5. Amsterdam
 6. Barcelona
 7. Las Palmas de Gran Canaria
 8. Paris
 9. Gdansk
 10. Manila
Landene som har økt mest i popularitet:
 1. Kazakhstan
 2. Rwanda
 3. Costa Rica
 4. Albania
 5. Guadeloupe
 6. Libanon
 7. Slovakia
 8. Montenegro
 9. Tanzania
 10. New Zealand