Slik blir reiseåret 2019

Trendene viser at vi stadig utvider horisontene våre, ifølge reisearrangør.

Nordmenn vil bestille pakkereiser for rundt åtte milliarder kroner i 2019. - Nordmenn har for lengst lagt sin elsk på feriesteder som Parga og Sivota, men få tenker over at dette er fastlands-Hellas fordi øyfølelsen er så stor, sier Beatriz Rivera, PR-ansvarlig i Apollo.- Er det én nyhet jeg har gledet meg til å lansere, så er det Zagoria. Disse fjellandsbyene, omringet av majestetisk natur, fossefall og sjarmerende kafeer, er en helt unik opplevelse, sier Rivera.Interessen for unike og autentiske opplevelser gjenspeiles også i hotelltrendene. Mens interessen for store og upersonlige hotellkomplekser sakte synker, øker interessen for alt fra villaer og leiligheter med eget basseng til mer genuine, familiedrevne hoteller.Også Kroatia vokser. Ifølge mange av gjestene og Rivera selv er til havs den beste måten å utforske Kroatia på, og den store interessen førte til en dobling av salget i sommer. Størst blir nok året for Albania, nykommeren som raskt ble kåret til «et must» av samtlige reiseredaksjoner og eksperter. Rivera er overbevist om at Albania i 2019 vil bli en feriefavoritt for mange, og da særlig Durres Riviera med sine langstrakte strender og brede tilbud av hoteller og opplevelser. Mens salget av tradisjonelle pakkereiser holder seg stabilt, øker «fleksible pakkereiser» betraktelig. På sommeren er det spesielt én trend som utpeker seg: Vi reiser langt, først og fremst til eksotiske destinasjoner og anerkjente strandparadis som Mauritius, Bali. Maldivene, Malaysia og Seychellene