Fem grunner til å flytte til Fiji?

Kan du tenke deg å flytte til et varmere klima? Kanskje øygruppen Fiji er midt i blinken for deg.

Financial Times trekker frem fem grunner til at man bør flytte til Fiji, og øygruppens marine underverker er ikke blant attraksjonene på listen.Derimot listes korallrev, rugby i verdensklasse, «billig luksus» og vakre strender, som svært gode grunner til at man skal ville flytte til Fiji.VennlighetBefolkningen på Fiji anses å være blant de mest vennlige i hele verden, skriver FT.com.Det første ordet man lærer når man ankommer øygruppen er «bula», som heter «livet», men brukes som en standardhilsen på lik linje som «hei», når man møter noen.Men hovedspråket på Fiji er engelsk, så man vil ikke ha noe problem med å gjøre seg forstått.Tropiske strenderGylden sand, palmetrær som vaier i vinden, krystallklart hav og tropiske temperaturer er hovedårsaken til at folk legger ferien sin hit.Men ifølge FT.com er ikke to-tre ukes ferie på langt nær nok tid til å bli ordentlig kjent med – og få utforsket over de 300 øyene som utgjør Fiji.Snorkling eller dykking?Det er få andre steder som er like fine når det kommer til dykking, snorkling eller vannsport.Fiji er regnet for et av verdens beste destinasjoner når det kommer til å se korallrev.Utallige korallrev gir vannlokasjoner perfekt for SUP, stand-up-padling, kajakkpadling eller deilige svømmeturer i naturskjønne omgivelser.Rugby i verdensklasseEr du en rugby-entusiast kan du se kamper i verdensklasse på ANZ Stadium i hovedstaden, Suva.Den lokale rugby-sesongen varer fra februar til september.«Billig» luksusDet er ikke så lett å gjøre et kupp i hovedstaden Suva, men i Port Denaru Marine, som er knyttet til fastlandet med bro, kan du leie eksklusive hjem i vannkanten, med fire soverom, ditt eget svømmebasseng og brygge for «kun» 3.850 dollar i måneden – eller om lag 32.725 kroner.Denaru er kun 20 minutter fra Nadi International Airport.Levekostnaden er også lavere på Fiji. Du får en hel, fersk hummer for 244 kroner på restauranten Shivas i Sigatoka, kan ta taxi for knappe fire kroner pr kilometer og kinobilletter koster mellom 28 og 44 kroner.