Venezia innfører turistavgift

Den italienske byen Venezia innfører nå en avgift for turister som besøker byen på dagsbesøk

Den nye avgiften, som trer i kraft fra og med mai, er på 3 euro, tilsvarende 29 kroner. Den er imidlertid ventet å dobles fra og med neste år av.Avgiften er ment for å gi inntekt til byens offentlige tjenester, blant annet søppeltømmere og vasketjenester, som sliter med å holde byen ren.Byen med kun 55.000 innbyggere oversvømmes av millioner av turister hvert år. I høysesongen besøker rundt 75.000 turister den italienske kanalbyen.Byen har de siste årene innført en rekke forbud for å få skikk på turistene. Blant annet er det innført forbud mot å være ikledd svømmeutstyr eller være toppløs (også menn), mot å svømme eller dykke i byens kanaler eller vannløp, mot å mate fugler eller etterlate seg matrester og mot å bruke sykkel. Det vanker høye bøter for å bryte de ulike forbudene.