Dette er de beste matlandene

Ett land skiller seg ut. 

- Få land er så tett forbundet med mat som Italia. Pasta, pizza, ulike ostesorter som mozzarella og parmesan, og selvfølgelig spesialitetene prosciutto, parmaskinke og salami. Listen kan gjøres lang, sier Ellen Wolff Andresen, Markedssjef hos Ticket Feriereiser.Nordmenn er ifølge Tickets siste Kantar Sifo-undersøkelse stor sett enige om at Italia er det beste matlandet med unntak av de som er over 66 år som foretrekker Frankrike (16 prosent) fremfor Italia (11 prosent). Mens i den yngste aldersgruppen (18-29 år) er det hele 38 prosent som mener Italia er best på mat. Menn og kvinner er enige i at Italia er best, mens litt flere menn enn kvinner holder en knapp på Frankrike som nummer to (14 vs 10 prosent).Thailand er ofte nevnt i matsammenheng, men det er derimot bare to prosent som velger Thailand som det beste matlandet.Hvilket land tror/mener du er det beste matlandet å besøke?

  1. Italia - 25 prosent
  2. Frankrike - 12 prosent
  3. Hellas, Spania - 3 prosent
  4. Japan, Thailand, Tyrkia - 2 prosent
  5. Andre - 10 prosent
  6. Usikker, vet ikke - 39 prosent