Nordmenn dropper hytta i påsken

Flere nordmenn bytter bort hyttepåsken.

Tall fra Virkes befolkningsundersøkelse viser at 37 prosent skal ta påskeferie i år, der 25 prosent oppgir at de skal til utlandet. Det nye i år er at mange flere oppgir Italia og Polen som destinasjon for påsken, sammenlignet med i fjor. Også Tyskland og Danmark er mer populært. Færre oppgir at de vil dra til feriefavoritten Spania, som faller fra 29 prosent i fjor til 24 prosent i 2019.47 prosent svarer at de skal på hytta, noe som er en nedgang fra i fjor og året før. 21 prosent sier de skal besøke venner eller familie i Norge.- Selv om hytta fremdeles er mest populær som feriedestinasjon i påsken, viser tallene at flere enn i fjor booker seg tur til utlandet. Dette underbygges av tall fra reisearrangørene som har solgt godt med reiser for denne påsken, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.Også reiseoperatøren TUI melder om at nordmenn heller velger Syden enn hytta i påsken.Tall fra TUI viser en vekst på 35 prosent i årets påskeuke sammenlignet med samme tid i fjor.- Den sene påsken har innvirkning på hvor vi velger å tilbringe helligdagene, og vi ser at både barnefamilier og voksne velger Syden fremfor hytta i år, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge. «Her er det varmt i april» og «hvor er det varmt i påsken» er søkeordene TUIs kunder bruker mest akkurat nå. Nordmenns feriefavoritter i påsken er ifølge TUI Gran Canaria, etterfulgt av Tenerife og Lanzarote. Kypros og Mallorca er også populære reisemål. For de som velger storbyferie i påsken skiller Praha seg ut som en klar favoritt.