Slik får du mer reise for pengene i sommer

Her er fem tips som kan gjøre sommerferien billigere.

- Vi som jobber i reiselivsbransjen reiser nok mer enn de fleste, og vi er akkurat like opptatt av gode tilbud som alle andre. Her er noen av våre beste tips for hvordan du kan få enda mer ut av feriebudsjettet, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge, i en pressemelding. Hun deler fem tips for å gjøre reisen billigere:

  1. Gjør feriekjøpet i ukedagene. Reisebransjen styrer ifølge Aspengren prisene etter en automatisk algoritme som tilpasser priser etter etterspørselen, og det er flere som bestiller ferien sin i helgene.
  2. Reis utenom høysesong. Særlig er april, mai, oktober og november spesielt gunstige prismessig, ifølge Aspengren.
  3. Velg mindre destinasjoner. De aller mest populære destinasjonene kan ofte være litt dyrere enn andre, både hva gjelder hotell og reisemålet. For eksempel er det ekstra gode priser til Tyrkia, Kypros, Bulgaria og Montenegro i sommer.
  4. Følg med på kampanjer og tilbud. Hold et øye med annonser i sosiale medier, meld deg på nyhetsbrev og sjekk hjemmesiden til ulike reiseselskaper med jevne mellomrom.
  5. Ha en idé om hva du vil ha og spør. De aller fleste reisearrangører har chat, DM, epost eller kundeservice på telefon.