Barcelona stålsetter seg for flyplass-kaos

Bakkepersonell går ut i streik denne helgen.

Tusenvis av passasjerer blir rammet når bakkepersonell på Barcelona-flyplassen går ut i streik denne helgen.2.700 personer som er ansatt som bakkepersonell for flyselskapet Iberia, går ut i streik lørdag og søndag. Selskapet ivaretar bakketjenester for 27 selskaper på flyplassen, som er den nest største i Spania.Det britiskeide spanske flyselskapet Vueling har allerede kansellert 112 flygninger fra Barcelona denne helgen. Spanske myndigheter advarer om at langt flere kan bli omfattet.– Dette kan berøre rundt 1.000 flygninger, heter det i en uttalelse fra arbeidsdepartementet.Bakkepersonellet går ut i streik i protest mot det de mener er mangel på personell og overdreven bruk av overtidsjobbing, spesielt i høysesongen i juli og august.(©NTB)