Vings reiser gjenopptas tirsdag

UNNGÅR KONKURS: Ving flyr som normalt igjen fra tirsdag. Foto: Selskapet

Vinggruppen med Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som er egne juridiske enheter, fortsetter virksomheten, og trafikken går som vanlig igjen fra tirsdag.

Støttes av banker og långivere

Den fortsatte virksomheten er ifølge NTB sikret med støtte fra banker, långivere og garantister, opplyser administrerende direktør Magnus Wikner i Vinggruppen i Norden.

– Selv om jeg er trist over konkursen til Thomas Cook Group og alle dens ansatte og lojale kunder i mange land, ligger mitt ansvar her i Norden og for Vinggruppens fortsatte reise. Siden vi er en uavhengig og lønnsom del av konsernet, har vi allerede vært i stand til å sikre vår fortsatte virksomhet.

Selskapet har nå fullt fokus på å ta vare på reisende som ble stående på bakken mandag etter at en rekke flyginger ble kanseller, og å sikre at flyene er i lufta allerede tirsdag.

– Vi har et stort ansvar overfor våre kunder, ansatte, leverandører og samarbeidspartnere, og det er derfor jeg er veldig glad for at vi har klart å få en løsning så raskt, sier Wikner ifølge NTB.

Ving Norge har for tiden 9.101 reisende ute på tur. I tillegg ligger det inne rundt 85.000 bestillinger hos charterselskapet.

Derfor var det trøbbel mandag

Fordi Thomas Cook Airlines Scandinavia, som flyr flertallet av Vinggruppens kunder i Norden, eies av Thomas Cook Group, ble mange rammet av kansellerte flyvningene i løpet av mandag og tirsdag som følge av konkursen.

Vi beklager virkelig at så mange av våre kunder har blitt påvirket av dette, og kommer nå til å gjøre vårt ytterste for raskest mulig å få hjem de reisende som er blitt strandet. Vi forstår at dette har skapt bekymring og ekstra bry for de som har opplevd dette, står det å lese i en pressemelding fra Ving mandag kveld.

Det har pågått et intensivt arbeid mandag og tirsdag for å få Thomas Cook Airlines Scandinavia tilbake i luften og dermed i normal drift. Vi kan nå kunngjøre at flyvningene vil bli gjenopptatt fra tirsdag 24/9, heter det videre.

Flyene går som normalt

Hvis du har en bestilt reise med avgang på tirsdag, vil flyet ditt gå som normalt. Skulle det skje en endring av tidspunkt, informerer vi kunder via sms. Kunder som er på destinasjonen og venter på hjemreisen, vil bli varslet om en reisetidspunkt via sms, melder Ving.

Vi er blitt gjort kjent med at det i konkursens spor har vært en del turbulens når det gjelder betaling på visse hotell på våre reisemål. I løpet av de nærmeste dagene kan det fortsatt forekomme problemer, noe vi beklager. Vi har løpende kontakt med de berørte partene for å løse dette, avsluttes pressemeldingen.

Thomas Cook fikk bud på Ving før sommeren


Les også