<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vi regner med at Ving-salget skal gå kjapt

Prosessen pågår fortsatt for å få solgt den nordiske delen av reiseselskapet Thomas Cook. Ifølge Dagens Næringsliv kan en avklaring komme i de neste ukene.

Publisert 11. okt. 2019 kl. 06.46
Oppdatert 11. okt. 2019 klokken 06.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
REGNER MED KJAPT SALG: Ving Norge alene har de siste tre årene levert et samlet driftsresultat på 471 millioner kroner Foto: NTB scanpix

– Vi har flere interesserte, potensielle kjøpere av den nordiske virksomheten, og vi har satt i gang en salgsprosess som vi regner med skal gå kjapt, sier kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Thomas Cook Northern Europe til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er den svenske investeringsbanken Carnegie hyret inn for å få flere budgivere på banen.

DNB er en stor långiver til Thomas Cook.

– Vi er del av de prosessene og forhandlingene som pågår, men det er selskapet selv som leder arbeidet, og som eventuelt må si noe om fremdrift og resultater, sier kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i banken.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sier til E24 at han tror både finansielle aktører og aktører innen reiselivsbransjen kan være aktuelle kjøpere og nevner EasyJet som en mulig interessent.

Det er gått nesten tre uker siden Thomas Cook gikk konkurs. Passasjerfly ble satt på bakken, og mange turister verden over fikk problemer med å komme seg hjem fra ferie. Allerede dagen etter kunne flygingene til Ving Norge gå som planlagt.

(©NTB)