20.000 KVADRATMETER: Marawell Hotel får 410 rom og konferansekapasitet på 500 personer. Illustrasjon: Haptic Architects

Haut Nordic bygger storhotell på Gardermoen

Haut Nordic skal åpne et nytt hotell på 20.000 kvadratmeter på Gardermoen i 2022, og har ni til under bygging eller planlegging.

– Vi skal bygge en ny bydel på Gardermoen, og hjertet er hotell og konferanse, sier Thor Thoeneie.

Han er adm. direktør i Oslo Airport City som ble etablert i 2016 ved at flere grunneiere på Gardermoen slo seg sammen. Da fikk de 850 dekar, i dag har selskapet kjøpt seg opp til 1.100 dekar tomtearealer. Det planlegges ikke mindre enn 1 million kvadratmeter med kontor- logistikk-, handels- og hotell- og konferansearealer. Det tilsvarer et område fem ganger så stort som fem Barcode-er i Bjørvika. Utbyggingen skal foregå over 20-30 år. Christen Sveaas' Kistefos er største eier og totalt er det 120 aksjonærer i selskapet.

MED COWORKING PÅ TAKET: Fra venstre: Ådne Skurdal, adm. direktør i Haut Nordic Hotels & Resorts, Olav Langli, driftsdirektør i Haut Nordic, Thor Thoeneie, adm. direktør i Oslo Airport City, og Sondre Prestegard, adm. direktør i Haut Nordic. Foto: Kaare Martin Granerud

Eget merkenavn

Nå er første store signering gjort, med eiendomsselskapet Haut Nordic. Dette eies 50/50 av Aker og Sondre Prestegard, og skal bygge et hotell på 20.000 kvadratmeter. Det får 410 rom og konferansefasiliteter til å romme rundt 500 personer.

Vi jobber konkret med Tromsø og Stavanger og sentralt i Oslo
Sondre Prestegard, Haut Nordic

Hotellet etableres under et nytt merkenavn, Marawell, og på toppen – under fem meters takhøyde – skal det også etableres et kontorhotell, eller som de sier på nynorsk, coworking.

– Det blir det første hotellet i Norge med fleksitid. Trenger du hotellrommet klokken ti, får du det klokken ti. Du slipper å vente til klokken to som er standard i Norge, sier Olav Langli, driftsdirektør i Haut Nordic.

Store ekspanjonsplaner

Haut Nordic har i dag tre hoteller, i tillegg til en rekke restauranter og kontorbygg i porteføljen. Men det er store ekspansjonsplaner (se tabell).

Haut Nordics hotellprosjekter

HotellHvorStørrelseÅpning
Miklagard Hotel +500 romGardermoenOver 500 romOktober 2020
Hotel 1624Kongsberg147 romJuni 2020
Marawell HotelGardermoen410 romOktober 2022
The ShoemakerBergen432021
Marawell HotelBergen1402022
Kilde: Haut Nordic

I perioden 2022 til 2028 regner Haut Nordic med å åpne ytterligere fem hoteller med til sammen 1.250 rom. Disse vil ligge i Tromsø, Rogaland, Gardermoen, Fornebu og Oslo.

– Vi jobber konkret med Tromsø og Stavanger og sentralt i Oslo. Vi har også ambisjoner sammen med Aker i Fornebuporten på Fornebu, sier adm. direktør i Haut Nordic, Sondre Prestegard.

Han vil ikke ut med hva hva slags investeringer etableringene vil gi, men sier at de vil eie noen av hotellene og drive som ren operatør i andre. I Marawell på Gardermoen vil de stå for driften, mens OAC skal bygge med entreprenørselskapet Vedal som totalentreprenør.