KjøpLogg inn

Wuhan-viruset rammer turistnæringen i Nord-Norge

Reiselivsbedrifter i Nord-Norge har fått de første avbestillingene fra kinesiske turister etter utbruddet av Wuhan-viruset.

Publisert 30. jan. 2020 kl. 06.41
Oppdatert 30. jan. 2020 klokken 09.02
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 154 ord
FÆRRE BESØKENDE: Kinesiske turister på jakt etter nordlys, som her i Tromsø, får ikke reise ut av landet. Det rammer selskapene i Nord-Norge som organiserer disse turene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Årsaken er at kinesere som har kjøpt pakketurer, blir nektet å reise ut av landet på grunn av det nye coronaviruset.

– Dersom kineserne ikke får reise ut av landet, er det klart det vil få store konsekvenser for oss, sier Trine Risvik i Tromsø Friluftsenter til Dagens Næringsliv.

Selskapet tar turister med ut på jakt etter nordlyset og har inngått en avtale med en kinesiske turoperatør. Det er nettopp selskaper som driver med nordlyssafari og fjordturer som trolig vil merke det mest, skriver DN.

– At virusutbruddet vil føre til kanselleringer er en realitet og enkelte aktører vil merke dette mer enn andre, men nasjonalt er det foreløpig ikke snakk om store konsekvenser for norsk reiseliv, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Verken Hurtigruten eller hotellnæringen i Tromsø eller Oslo melder om store endringer på grunn av utreisenekten.

Så langt er 169 personer bekreftet døde av Wuhan-virus i Kina, og over 7.000 mennesker er bekreftet syke.

Kinesiske helsemyndigheter opplyser at ytterligere 38 personer har omkommet av det nye coronaviruset, noe som bringer antallet døde i Kina opp til 170.

(©NTB)