Turoperatører forberedt på virusutbrudd

Utbruddet av covid-19-viruset sprer seg til flere land, og de største turoperatørene er forberedt på å evakuere, stenge eller droppe reisemål i en nødsituasjon.

De største turoperatørene er forberedt på å evakuere, stenge eller droppe reisemål i en nødsituasjon. Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten i Norge forberede seg på en alvorlig epidemi. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix

Turoperatører som TravelCo Nordic/Solia, Apollo og Ving sier de følger utviklingen nøye og forholder seg til reiserådene fra Utenriksdepartementet.

– Vi har tidligere droppet et reisemål, eller lukket det midlertidig, såframt det har vært en årsak til det. Det vil vi også gjøre med coronavirus, dersom utenriksdepartementet fraråder reiser, sier administrerende direktør Peder Hornshøj i TravelCo Nordic/Solia til ABC Nyheter.

Covid-19-viruset har spredd seg til flere europeiske land, og Italia er landet i Europa med klart flest tilfeller av folk som har testet positivt for viruset.

– Foreløpig ser det ikke ut til at frykten for coronaviruset påvirker nordmenns reiselyst og ferieplaner i år, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo.

I Norge ber Folkehelseinstituttet helsetjenesten forberede seg på en alvorlig epidemi. Risikoen for spredning i Norge vurderes foreløpig som moderat. (©NTB)