Forsikringsselskap: Karanteneopphold dekkes av forsikring

Inntil 14 dagers karanteneopphold i områder som UD ikke fraråder å reise til, dekkes nå av reiseforsikringen, opplyser Europeiske Reiseforsikring.

NY VURDERING: Det å bli satt i karantene er en uforutsett og akutt hendelse, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring. Foto: NTB Scanpix

– Vi har gjort en ny vurdering. Det å bli satt i karantene er en uforutsett og akutt hendelse, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Bibow Handeland i If til NTB.

Nå dekker reiseforsikringen inntil 14 dagers karanteneopphold, men dette gjelder ikke i områder som UD fraråder å reise til. Onsdag ettermiddag gjelder dette bare områder i Kina.

Også når det gjelder avbestillinger støtter forsikringsselskapet seg på Utenriksdepartementets reiseråd, men de godkjenner avbestillinger til hele Kina, ikke bare enkeltområder.

– Vi følger situasjonen nøye, men godkjenner ikke avbestillinger til andre land som er rammet. Dette er per nå. Vi gjør fortløpende vurderinger, sier Bibow Handeland.

Han sier at forsikringsselskapet får rundt 100 henvendelser om dagen med spørsmål knyttet til virusutbruddet.