<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette er svært alvorlig for hotellbransjen

Situasjonen er kritisk for de norske storbyhotellene.

    Publisert 12. mars 2020 kl. 07.48
    Oppdatert 12. mars 2020 klokken 08.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord
    STAVANGER NED 14 PROSENT: Mot slutten av februar fikk hotellanalytiker Peter Wiederstrøm signaler fra hoteller og kjeder om avbestillinger og færre bookinger, tilsynelatende uten at han så noe utslag i solgte romdøgn i storbyene. Nå er situasjonen en annen. Foto: Dreamstime

    – Antallet solgte rom stuper, kommenterer Peter Wiederstrøm til Finansavisen.

    Hotellanalytikeren analyserer hver måned tallene som sendes inn fra hotellene til Benchmarking Alliance.

    – Nå ser vi hvor kritisk situasjonen er for de norske storbyhotellene, fortsetter han.

    Entydige røde tall

    Mot slutten av februar fikk han signaler fra hoteller og kjeder om avbestillinger og færre bookinger tilsynelatende uten at han så noe utslag i solgte romdøgn i storbyene.

    – Men nå er det entydige røde tall, også der, samtidig som det har kommet varsler om permitteringer. Dette er svært alvorlig for hotellbransjen, kommenterer Wiederstrøm, som sammenligner tallene for 4.-10. mars i år, med 6.-12. mars 2019.

    Gardermoen hadde størst fall, ned 24 prosent, etterfulgt av Stavanger, med en nedgang på 14 prosent, Oslo m/Fornebu på 13 prosent og Bergen på 12 prosent. 

    Trondheim opplevde en nedgang på åtte prosent,  mens Tromsø noterte et fall på syv prosent.

     Bodø og Kristiansand kunne imidlertid skilte med vekst på hhv. seks og en prosent.

    – Dette er losjiomsetning, altså salget av hotellrom. Varesalg og møterominntekter inngår ikke, og det er stor grunn til å tro at også den omsetningen faller svært kraftig, kommenterer Wiederstrøm.