Stortinget jobber med flypakke – skal landes før torsdag

Det virker ikke som det er aktuelt med et statlig oppkjøp av Norwegian. Det jobbes heller med de store linjene for å styrke kapitalen for hele luftfarten.

STORE LINJER: Ifølge opposisjonspartiene er det uaktuelt å redde et enkeltstående selskap. Finansminister Jan Tore Sanner og Stortinget jobber med de store linjene. Her fra forrige ukes forhandlinger. Foto: NTB Scanpix

Flere sentrale opposisjonskilder i ulike partier, sier det er uaktuelt fra deres side å kjøpe opp Norwegian, eller redde ut ett enkelt selskap. 

Det er heller en tanke om at Stortinget kan komme med overordnede grep som styrker kapitalen for hele luftfarten, i hovedsak SAS, Widerøe og Norwegian, ifølge DN.

Avisen melder også at flere sentralt plasserte kilder blant opposisjonspartiene på Stortinget, kan ha økt prislappen med tigangeren i forhandlingene om første del av krisepakken.

Vil gå lenger

I motsetning til mandag, hvor Stortinget samlet seg om konkrete bevilgninger, vil partiene i denne omgang heller komme med mer generelle anmodninger og overordnede målsetninger til regjeringen.

Fredag la finansminister Jan Tore Sanner og statsminister Erna Solberg frem forslag om å oppheve flypassasjeravgiften og lufthavnsavgifter midlertidig.

Det meldes også om at regjeringen gir midlertidig unntak fra konkurranselovens forbud mot å samarbeide. Det gjør at SAS og Norwegian nå kan samarbeide om rutetilbudet.