<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To av tre reiselivsbedrifter frykter konkurs

NHO Reiseliv informerer om at det er en reell risiko for at nesten to tredeler av reiselivsbedriftene kan gå konkurs som følge av coronaviruset. 

    Publisert 30. mars 2020 kl. 17.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 161 ord
    Kristin Krohn Devold, adm. dir. NHO Reiseliv. Foto: Iván Kverme

    En undersøkelse gjennomført blant NHO Reiselivs medlemmer viser at de fleste av landets reiselivsbedrifter står på randen av konkurs.

    – Undersøkelsen bekrefter at reiseliv er den næringen som er hardest rammet av coronasituasjonen. Flere enn 6 av 10 reiselivsbedrifter sier det er reel risiko for at bedriften går konkurs. Det er dobbelt så høy andel som gjennomsnittet i næringslivet forøvrig, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

    63 prosent vurderer at det er reel risiko for at bedriften går konkurs som følge av coronaviruset – en betraktelig høyere andel enn gjennomsnittet blant NHOs medlemmer der 32 prosent frykter konkurs.

    Reel risiko for konkurs hos flere enn 6 av 10 reiselivsbedrifter

    Undersøkelsen viser at 9 av 10 reiselivsbedrifter har permittert ansatte. 78 prosent har permittert mellom 76 – 100 prosent av sine ansatte.

    – Dette setter 125.000 arbeidsplasser i fare. Alle med stor omsetningssvikt må få full nytte av regjeringens kompensasjonsordning, mener Krohn Devold.