The Hub-sjef André Schreiner: –Hver eneste dag teller

– Hele bransjen kan bli knekt økonomisk. Det finnes grenser på hvor mye vi tåler, sier The Hub-sjef André Schreiner. 

HOTELL VS KJØPESENTER: – Flere tusen besøker kjøpesentre, mens vi ikke har lov til å ha konferanser. Det er ikke logisk smittevernsmessig, sier hotellsjef på The Hub, André Schreiner. Foto: Iván Kverme
Reiseliv

Alle må feriere i Norge i år. Hvor går turen?

Turen i år går til ferieparadiset på Hvaler.

Nicolai Tangen er den nye sjefen for Oljefondet. Var ansettelsen riktig, og hvor lenge tror du han blir sittende?

Det er vanskelig å si, men Tangen er meget kompetent. Blir spennende å se om han klarer å manøvrere det politiske landskapet, og Tangen må nok overbevise for å ha den tilliten han trenger.  

Hvem er din yndlingspolitiker? Hvorfor? 

Jeg synes Barack Obama hadde gode ideer og tanker. Han er i verdensklassen av talere og klarte å bygge broer både i USA og i verden. 

Blir Solberg-regjeringen gjenvalgt i 2021? Gi en begrunnelse. 

Det tror jeg de kommer til å ha problemer med. Tror ikke oppslutningen blant partiene på  høyresiden er stor nok.

Hvordan har du personlig, ditt selskap eller din arbeidsgiver tapt eller vunnet på coronakrisen?

Vi er inne i en dyp og alvorlig krise, hvor vi fortsatt er bundet av mange restriksjoner. Det som rammer oss hardest er at det ikke er lov med møter og konferanser, men vi prøver å tilpasse oss. 

Porsche Taycan til rundt en million kroner selger svært godt. Hvilke elbiler har du, og synes du elbilfordelene skal opprettholdes?

Jeg kjører en Audi e-tron, en bil jeg er veldig fornøyd med. Elbiler har kommet for å bli, og jeg synes definitivt at elbilfordelene bør opprettholdes. 

Har du hatt hjemmekontor under coronakrisen? Har det vært slitsomt eller en god gevinst? Bør det bli en permanent ordning? 

Jeg har ikke hatt hjemmekontor selv, og jeg mener at arbeidsgivere bør være forsiktig med å implementere hjemmekontor som en permanent ordning. De bedriftene som lager et interessant arbeidsmiljø kommer til å trekke de beste talentene, og jeg ser for meg at et slikt arbeidsmiljø ikke er digitalt. 

DDE-vokalist Bjarne Brøndbo inviterte til DDE-demonstrasjon fordi han ikke fikk spille konsert. Hva synes du om de norske coronatiltakene?

Først og fremst er mange av tiltakene fornuftig, og politikerne reagerte raskt. Det vi når trenger er politikere med mot og handlekraft for å åpne opp igjen. Hver eneste dag teller for oss. Flere tusen besøker kjøpesentre, mens vi ikke har lov til å ha konferanser. Det er ikke logisk smittevernsmessig, og vi har sårt behov for oppdaterte retningslinjer. Hvis ikke tror jeg hele bransjen kan bli knekt økonomisk - det finnes grenser på hvor mye vi tåler. 

Tror du noen slår Donald Trump i høstens presidentvalg i USA – hvordan skal noen i så fall klare å vinne? 

Jeg tror dessverre han vinner. Han har et apparat rundt seg som er utrolig dyktig.

Hva er din favorittvin som du serverer gode venner i sommer? Hva koster den?

Jeg er veldig glad i tørre roséviner fra Provence, men favoritten må nok være Monatrachet. En svært god hvitvin, men litt dyr og som derfor bør nytes i spesielle anledninger. 

André Schreiner
Nyheter
Reiseliv