Fire ansatte på Hurtigruten-skip innlagt med coronasmitte

Fire besetningsmedlemmer fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist coronasmitte (Oppdatert 17:29).

SMITTETILFELLER: På ekspedisjonsskipet Roald Amundsen har to ansatte blitt smittet. Foto: KLEVEN VERFT
Reiseliv

Fire utenlandske besetningsmedlemmer fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist koronasmitte. Resten av mannskapet testes.

Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Det cruiset blir avlyst, ifølge en pressemelding fra Hurtigruten.

To av de ansatte ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på covid-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag, ble likevel begge rutinemessig testet. Fredag ble de lagt inn på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Skipet er isolert, og de øvrige 160 ansatte om bord vil bli testet.

Nye smittetilfeller

Fredag formiddag ble ytterligere ett medlem av besetningen innlagt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Per-Christian Johansen til NTB.

Like etter klokka 17 opplyste Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til TV 2 om at fire personer er smittet av koronaviruset. Ifølge Wilhelmsen er alle utenlandske statsborgere.

UNN bekrefter overfor NTB at den fjerde personen også del av besetningen på skipet.

Resten skal testes

Skipet ligger for tiden ved kai i Tromsø, uten passasjerer om bord. Skipet er isolert, og de 160 besetningsmedlemmene og alle passasjerer som kom med skipet fredag morgen, er satt i karantene, skriver VG.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Kontakter alle

– Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger, for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, sier Ege.

Ifølge Nordlys forlot skipet Tromsø 17. juli med kurs for Svalbard. Hurtigruten opplyser at den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.