Scandic står fast ved masseoppsigelser

Hotellkjeden Scandic varslet i juli at de nedbemanner med 1.000 årsverk. Det står de fast ved til tross for at permitteringsordningen forlenges.

SCANDIC: I midten av juli meldte selskapet at de etter coronakrisen brøt ut har kuttet 1.000 årsverk og permittert 2.900 ansatte. Foto: Scandic Hotels
Reiseliv

Det melder Dagens Næringsliv.

I slutten av juli ble det kjent at hotellkjeden Scandic Norge kutter 1.000 årsverk, men torsdag varslet regjeringen at den utvider permitteringsperioden til 52 uker fra 1. november.

Fungerende administrerende direktør Asle Prestegard i Scandic sier at beskjeden fra regjeringen er en gledelig nyhet, men at den planlagte nedbemanningen står fast.

– Dette får ikke konsekvenser for den varslede nedbemanningen. Det er en nødvendig tilpasning av organisasjonen i møte med en ny og annerledes hverdag. Det vil imidlertid bidra til å hindre ytterligere og unødvendige oppsigelser, sier han.

Finansavisens ansvarlige redaktør, Trygve Hegnar, eier gjennom sitt heleide Periscopus 5 prosent av aksjene i Scandic Hotels.

(©NTB)

Nyheter
Reiseliv