Scandic vil revurdere omfanget av masseoppsigelser

Hotellkjeden Scandic varslet i juli at de nedbemanner med tusen årsverk. I neste uke vil de revurdere omfanget av nedbemanningen.

REVURDERER: Hotellkjeden Scandic, etter å ha varslet kutt av tusen årsverk tidligere i sommer. Foto: Scandic Hotels
Reiseliv

Det sier kommunikasjonssjef Lars Anders Bolsø Vestad til E24.

– De tillitsvalgte har oppfordret ledelsen i Scandic til å revurdere omfanget av nedbemanningen etter nyheten om at regjeringen forlenge permitteringsordningen, sier han.

I slutten av juli ble det kjent at hotellkjeden Scandic Norge kutter tusen årsverk, men torsdag varslet regjeringen at den utvider permitteringsperioden til 52 uker fra 1. november.

Torsdag sa fungerende adm. direktør Asle Prestegard i Scandic til Dagens Næringsliv at den planlagte nedbemanningen sto fast.

– Dette får ikke konsekvenser for den varslede nedbemanningen. Det er en nødvendig tilpasning av organisasjonen i møte med en ny og annerledes hverdag. Det vil imidlertid bidra til å hindre ytterligere og unødvendige oppsigelser, sa han.

På spørsmål fra E24 om hvorfor Scandic nå har snudd siden i går, svarer Vestad:

– De tillitsvalgte oppfordret ledelsen til å gjøre en ny vurdering. Dette skjer etter initiativ fra konsernets hovedtillitsvalgte.

Han kan ikke svare på hvor mange årsverk de kan være villige til å revurdere, og sier at de vil vite mer i begynnelsen av neste uke.

Finansavisens ansvarlige redaktør, Trygve Hegnar, eier gjennom sitt heleide Periscopus 5 prosent av aksjene i Scandic Hotels.

scandic
scandic hotels
permitteringer
oppsigelser
hotell
lars anders bolsø vestad
asle prestegard
Nyheter
Reiseliv