Kansellerer hele Antarktis-sesongen

Hurtigruten har besluttet å avlyse hele den kommende sesongen for ekspedisjonscruise i Antarktis. – Den eneste rette beslutningen å ta, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

MÅ VENTE: Ekspedisjonscruiseskipet «Roald Amundsen» får ikke dratt til Antarktis i vinter. Foto: KLEVEN VERFT
Reiseliv

Opprinnelig skulle Hurtigruten starte opp med sine ekspedisjonscruise til Antarktis i november.

Siden august har imidlertid oppstarten, og hvordan seilingene skulle utføres, vært under vurdering på grunn av økende smitte i Sør-Amerika. Nå er det tatt en beslutning.

Hele Antarktis-sesongen 2020/2021 ryker.

– Internasjonale reiserestriksjoner og stengte havner endres raskt, ofte fra dag til dag. For tiden er det forbud mot å drive cruiseskip i mange farvann, og de fleste flyreiser til våre avreisehavner i Argentina og Chile er kansellert, skriver konsernsjef Daniel Skjeldam i et brev til kundene.

MŠAVLYSE: Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten. Foto: Iván Kverme

Han viser til at situasjonen fortsatt er uavklart, og at den videre utviklingen er uforutsigbar.

– Dette har vært en vanskelig beslutning å ta fordi den har omfattende konsekvenser for våre gjester, for mannskap og ansatte, våre samarbeidspartnere og lokalsamfunnene vi har samarbeidet med i tiår. Men det er likevel den eneste rette beslutningen å ta. Helsen og sikkerheten til våre gjester og mannskap er Hurtigrutens viktigste prioritet, skriver han.

Kunder som allerede har bestilt turer for kommende sesong, som varer ut mars, har muligheten til å utsette reisen til sesongen 2021/2022.

Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, er styreleder og eier 5 prosent av Hurtigruten gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.

hurtigruten
daniel skjeldam
antarktis
ekspedisjonscruise
covid-19
Nyheter
Reiseliv
Børs