<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Dette kan være et nakkeskudd for mange

Et forsikringsselskap har sagt opp avtalene med 63 pakkereiseselskaper, mange av dem norske. Grunnen er de dårlige tidene for reiselivet under coronapandemien.

    Publisert 30. okt. 2020 kl. 06.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord
    FÅR IKKE FORSIKRING: Forsikringsselskapet Nordic Guarantees at det er for stor risiko knyttet til forsikringer for reiseselskapene. Her fra Flåmsbanen. Foto: NTB

    Ifølge Bergens Tidende/e24 mener forsikringsselskapet Nordic Guarantees at det er for stor risiko knyttet til forsikringer for reiseselskapene.

    – Vi ser ikke noe bedring i denne bransjen de kommende årene, sier salgs- og markedssjef Michael Gantén i Nordic Guarantee, som har sagt opp alle avtaler unntatt den det har med Ving.

    Slike forsikringer kreves av Reisegarantifondet, og leder Aki J. Viitala forteller at situasjonen er svært alvorlig for dem som nå står uten forsikring.

    – De vil slite med finne nye garantister slik situasjonen er i dag. Dette kan være et nakkeskudd for mange mindre og mellomstore selskaper, sier Viitala.

    Ett av selskapene som ikke lenger har forsikring, er Fjord Tours, som blant annet står bak «Norway in a nutshell». Selskapet må skaffe 5 millioner kroner i garanti på én måned, og ifølge administrerende direktør Kristian Jørgensen kan det innebære å måtte be eierne om tilførsel av kapital.

    Reiser som ble bestilt før forsikringen ble sagt opp, dekkes. Det gjør også reiser bestilt i oppsigelsestiden, understreker Nordic Guarantee.

    (©NTB)