Airbnb børsnoteres – søker verdsettelse til 310 milliarder

Airbnb går endelig på børs og vil nå i forbindelse med noteringen hente 22,1 milliarder kroner i en emisjon. 

Publisert 1. des. 2020 kl. 14.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
NOTERES: Adm. direktør og medgrunnlegger Brian Chesky søker nå store summer i forbindelse med børsnoteringen av Airbnb. Foto: Bloomberg

Airbnb går på børsen i USA og det er ventet at noteringen vil skje senere denne måneden. Selskapet har klart seg godt gjennom pandemien, til konsernsjefens overraskelse

Reiselivsselskapet som fungerer som bindeledd mellom utleier og leietaker av leiligheter rundt om verden, planlegger å legge noteringskursen til mellom 44 og 50 dollar per aksje. 

Det vil verdsette selskapet til 35 milliarder dollar, eller hele 310 milliarder kroner, ifølge det oppdaterte opptaksdokumentet Airbnb leverte til SEC tirsdag. 

Selskapet vil også hente 2,5 milliarder dollar i en emisjon i forbindelse med børsnoteringen, tilsvarende 22,1 milliarder kroner. 

Eksisterende investorer ønsker å selge aksjer for om lag 96 millioner dollar under noteringen.

Airbnb publiserte i forrige måned sin første kvartalsrapport der de rapporterte inntekter på 219 millioner dollar på 1,3 milliarder dollar i omsetning. Det er en nedgang på 19 prosent fra året før, men kan som så mange andre reiselivsaktører spores tilbake til pandemien.

Selskapet tok imidlertid grep og sparket 25 prosent av de ansatte, cirka 1.900 ansatte, i mai. Etter det gikk det bare én vei: opp. Det var mye takket være at mange ønsket å leie boliger i landlige omgivelser for å unngå store mengder mennesker i pandemien.