<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Å fly blir billigere enn noensinne

Petter Stordalen mener det kommer til å gå fort når flyene skal opp i luften igjen.

    Publisert 13. des. 2020 kl. 16.56
    Oppdatert 13. des. 2020 klokken 17.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 248 ord
    BILLIG FLY: Petter Stordalen er positiv til gjenåpningen av samfunnet. Foto: Iván Kverme

    – Når coronaen er over, kommer det til å bli billigere å fly enn noensinne, sier Petter A. Stordalen i et intervju med nyhetsbyrået TT.

    – Alle flyene som står på bakken, skal opp i luften, og jeg tror det kommer i gang veldig fort, legger han til.

    Uttalelsene kommer i forbindelse med at Stordalen og hotellkonsernet Nordic Choice lanserer nye hotellsatsinger i Sverige, til tross for at coronapandemien går hardt ut over bransjen.

    Fire nye hoteller skal åpnes det kommende året, og tilsammen 11 er under oppføring.

    – Vi fortsetter å investere, og så sent som i dag pratet jeg med folk som ansettes til ett av disse hotellene, sier Stordalen.

    Han estimerer at coronapandemien vil føre til et samlet omsetningsbortfall i 2020 på rundt 6,5 milliarder svenske kroner, og han venter ingen umiddelbar bedring over nyttår:

    – Vi regner med et omsetningsfall på rundt 70 prosent for januar og februar, sammenlignet med 2019, som var et normalt år, og cirka 60 prosent i mars, sier Stordalen til det svenske nyhetsbyrået.

    Han legger til at vaksineutrulling og myndigheters eventuelle gjenåpning vil påvirke utviklingen, men lover at hotell- og reiselivsbransjen skal gjenreises, og at det Nordic Choice foretar seg, er å forberede seg på dette.

    Stordalen sier til TT at det er mange selskaper i bransjen som ikke kommer til å klare seg gjennom coronakrisen, men på spørsmål om Norwegian   er blant disse, avstår hotell- og reiselivsinvestoren fra å svare.