Forbyr cruiseskip til 2022

Canada forbyr cruiseskip i kanadiske farvann og fraråder canadiske borgere å dra på cruise.

SIER NEI: Canadiske myndigheter vil ikke ha cruiseskip til kai.  Foto: David Paul Morris
Reiseliv

Canadiske myndigheter annonserte torsdag at det forbyr cruiseskip å seile i kanadiske farvann og at det fraråder egne borgere å reise på cruise. Beslutningen begrunnes med frykten for at cruisevirksomheten kan legge ytterligere press på helsevesenet, melder myndighetene i en melding fra myndighetene

Forbudet gjelder i første omgang frem til 28. februar 2022. 

Passasjerskip med mer enn 12 personer er pålagt forbud om å entre de arktiske farvannene, inkludert Nunatsiavut, Nunavik, og the Labrador Coast. Cruiseskip med mer enn 100 mennesker har ikke lov til å operere i canadiske farvann. 

«Canadiske myndigheter jobber hardt for å sikre at Canadas transportsystem er sikkert. Et midlertidig forbud mot cruisetrafikken er et nødvendig grep for å sikre de mest sårbare i samfunnet og å verne om helsesystemet», uttalte Omar Alghabra, transportminister i Canada, i en offentlig uttalelse.

Essensielle passasjerskip, som ferger og taxibåter, er ikke inkludert i forbudet.