KjøpLogg inn

40 hyttegjester er satt i karantene

DNT-hytta Fondsbu i Jotunheimen er stengt etter at en gjest fikk påvist koronasmitte torsdag morgen. Rundt 40 hyttegjester er satt i karantene på hytta.

Publisert 25. feb. 2021 kl. 18.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
KARANTENEHYTTE: Én av gjestene ved DNT-hytta Fondsbu i Jotunheimen testet torsdag morgen positivt for covid-19. Rundt 40 hyttegjester er satt i karantene. Foto: Jasemin Folvik / DNT

Den koronasyke personen våknet torsdag morgen opp med luftveissymptomer. En hurtigtest viste positivt for koronavirus, skriver avisa Valdres. Senere på dagen meldte NRK at hytta stenges.

– Vedkommende som er smittet, er en del av et større reisefølge. Alle disse vil bli kjørt ut med scooter i dag, sier kommuneoverlege Marit Tuv i Vang kommune.

Reisefølget blir testet på det lokale legekontoret før de deretter vil bli transportert tilbake til sine respektive hjemkommuner.

De rundt 40 andre hyttegjestene må bli værende på hytta i en form for karantene, og de er bedt om å holde seg på rommene sine. De vil alle bli testet i løpet av torsdag, opplyser kommunen.

– Stemningen nå på hytta er krevende for både bestyrer og gjester, forteller daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og omegn til NTB.

Og legger til:

– Samtidig tar kommunen det veldig proft og har kontroll over hva som skal gjøres, det er vi glade for.(©NTB)