Allierer seg med superyacht-gigant

Nansen Polar Expeditions skal samarbeide med ekspedisjonsgiganten EYOS Expeditions etter kjøpet av nytt skip.

NY AVTALE: Reiselivskjempen EYOS Expeditions skal selge turer med «Nansen Explorer» - det nyeste ekspedisjonsskipet til Nansen Polar Expeditions. Foto: Audun Lie Dahl
Reiseliv

Hardtsatsende Nansen Polar Expeditions kjøpte rett før årsskiftet sitt andre skip, «Nansen Explorer», som tidligere ble benyttet av Sysselmannen på Svalbard.

Daglig leder Audun Lie Dahl sa til Finansavisen da at de allerede hadde forespørsler fra privatpersoner, filmteam og større reiseaktører som ville chartre det over lengre perioder.

Nå er det inngått en allianseavtale med den internasjonale giganten EYOS Expeditions, som skal selge turer og lede ekspedisjoner fra det nye fartøyet.

– Både i norsk og internasjonal sammenheng er dette stort. Avtalen vil løfte rederiets nivå betydelig, sier Lie Dahl.

EYOS organiserer ekspedisjoner med superyachter over hele verden - fra steder som Alaska og Svalbard til Vanuatu og New Zealand.

- DETTE ER STORT: Audun Lie-Dahl, daglig leder og medgründer av Nansen Polar Expeditions. Foto: Nansen Polar Expeditions

Sprenger grenser

Med «Nansen Explorer» i flåten skal EYOS sprenge grensene for det som til nå har vært en typisk ekspedisjon, ifølge konsernsjef Ben Lyons.

– Med den høye isklassen og helikopterkapasiteten til «Nansen Explorer» ønsker vi å nå destinasjoner langt fra der de fleste ekspedisjonsfartøyene seiler og definitivt langt utenfor rekkevidden til en konvensjonell superyacht, sier han.

Nansen Polar Expedions satser i segmentet for 12 passasjerer. Målet er å bygge opp en flåte på fem skip i løpet av fem år. På kort tid har rederiet sikret seg to.

Det første skipet, «Villa», er allerede utsolgt for 2021 og 2022, og fylles sakte, men sikkert opp for 2023.

– Det som stopper oss, som alle andre, er reiserestriksjoner, sier Lie Dahl.