<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disneyland åpner igjen etter pandemien

Disneyland åpner igjen. Foto: Bloomberg Disneyland, Californias verdensberømte fornøyelsespark, gjenåpner fredag etter 13 måneders nedstengning på grunn av koronapandemien.

Publisert 30. apr. 2021 kl. 19.11
Oppdatert 30. apr. 2021 klokken 19.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord

For fire måneder siden var California i krisemodus. Hundrevis av mennesker døde av covid-19 hver eneste dag, og sykehusene var i ferd med å overbelastes. Pasienter lå i telt, og ambulanser ventet i kø.

I dag kan delstaten skryte av USAs laveste smitterate. Over halvparten av befolkningen har fått minst en vaksinedose, og skoler, butikker og restauranter er i ferd med å gjenåpnes.

Fornøyelsesparker er blant de siste som har fått lov å åpne igjen. Universal Studios og andre har allerede åpnet portene.

I første omgang åpner Disneyland bare med 25 prosent kapasitet. Man må booke billett, det blir ikke anledning til å gi Mikke Mus en klem, og parader og fyrverkeri er foreløpig suspendert for å unngå sammenstimlinger av folk.

Inntil videre er det bare Californias innbyggere og fullvaksinerte tilreisende som parken er åpen for. Men det kan endre seg 15. juni når neste fase av gjenåpningen finner sted.

Mens Disneyland i Los Angeles først og fremst beiler til lokalbefolkningen i California, er søsterparken Disneyworld i Florida mer avhengig av utenlandsk turisme. Disneyworld har vært åpen siden juli, men i Florida er smitteraten langt høyere.

(©NTB)