<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bestillingshopp hos TUI

De siste fire dagene har pakkereiseoperatøren TUI hatt sitt beste salg hittil i år. Hellas er mest populært i sommer.

Publisert 10. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
POPULÆRT: Pakkereiseoperatøren TUI forteller at de har fått flere bestillinger den siste uken enn tidligere i år. Hellas er populært blant dem som vil til varmere strøk i sommer. Her et bilde fra Kreta i Hellas. Illustrasjonsfoto: NTB

Kommunikasjonssjef Nora Aspengren sier til NTB at charterselskapet ikke ser et voldsomt hopp etter regjeringens pressekonferanse onsdag ettermiddag, men at det har vært bra flere dager den siste uken.

– Det vi ser, er at vi har hatt det beste salget i 2021 de siste fire dagene, sier hun.

Hun tror økningen i sydentursalget er en effekt av flere gode coronanyheter den sisten tiden.

– Vi ser at folk begynner å bestille flere reiser med avreise i august og juli. Tidligere har det vært flest reiser fra september og utover, sier Aspengren.

Det er også vekst i antallet barnefamilier som bestiller ferietur.

Det er Hellas som er mest populært i sommer, med øyene Kreta, Rhodos og Samos. Mens det til vinteren er Kanariøyene som gjelder, men Thailand og Mexico er også populært.

Onsdag ble det klart at nordmenn som er fullvaksinert eller har hatt covid-19 de siste seks månedene, slipper innreisekarantene etter å ha vært i utlandet.

Utenriksdepartementet fraråder imidlertid fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.