<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skal bli verdens største på romturisme

Richard Branson-eide Virgin Galactic skal den 11. juli gjennomføre sin neste testoppskytning, der milliardæren selv skal være om bord.

Publisert 2. juli 2021 kl. 14.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
ROMTURISME: Sir Richard Branson skal på sin første tur som romturist. Foto: Bloomberg

Konkurransen er tøff i markedet for romturisme, som flere av verdens rikeste mennesker anser som «det neste store». 

Den britiske multi-milliardæren Richard Branson var tidlig ute med å anerkjenne romturisme, og grunnla i 2004 Virgin Galactic.

– Etter mer en 16 år med undersøkelser, forskning og testing, står Virgin Galactic ved foten av en ny kommersialisert romindustri, som skal sendte mennesker til verdensrommet og endre verden. Det er en ære å kunne bidra til å utvikle reisen til våre fremtidige kunder, skriver Branson i en kommentar til CNBC. 

Virgin Galactic fikk den 25. juni godkjennelse av Federal Aviation Administration til å ta med seg passasjerer vil verdensrommet. 

Bezos skal konkurrere

Branson er imidlertid ikke den eneste milliardæren som satser på romturisme. Jeff Bezos, som ifølge Forbes er verdens rikeste mann, har med selskapet Blue Origin samme mål.

Bezos annonserte i juni at han ville delta på Blue Origins første kommersielle flyvning i skipet New Shephard Rocket. Oppskytningen vil finne sted 20. juli.


Opptur på børsen

Virgin Galactic har vært en stor vinner på børs det siste året. Aksjen er opp 86 prosent så langt i år, og omsettes for 43,2 dollar på NYSE.