<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ving: Reiseboom blant nordmenn - høstferien nær utsolgt

Reiselysten er skyhøy blant nordmenn. I høstferien er hele 9 av 10 Ving-reiser fra Oslo Lufthavn fullbooket.

    Publisert 23. aug. 2022 kl. 15.22
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 264 ord
    REISEBOOM: Ving melder at nordmenn er reiselystne i høst. Antall bestillinger er høyere enn før pandemien. Foto: NTB

    Denne høsten er det et historisk høyt trykk på salg av reiser, ifølge reisearrangøren Ving. 

    – Vi har solgt bra med reiser i hele sommer, og vi så tidlig at høstferien også selger bra. Ålesund, Evenes, Haugesund og Molde er allerede fullbooket. Fra Oslo Lufthavn er det nå kun ledige plasser på charterreiser til Kreta, Kypros, Rhodos og Tenerife. Alt annet er allerede utsolgt, sier landssjef i Ving, Marie-Anne Zachrisson.

    Arrangøren av charterreiser forteller at de siste ukene har vært svært gode salgsuker.

    – Vi ser en økning sammenlignet med 2019. Totalt vil Ving sende godt over 12.000 gjester til ulike reisemål i høstferien.

    Bestiller mer av disse reisene

    Høy reiselyst etter pandemien, samt noe dårlig vær i flere deler av Norge i sommer trekkes frem som årsaker til økningen.

    Ving melder at cruiseferier øker i popularitet og i høstferien har de nå solgt til 12 prosent flere gjester enn høstferien 2019. Spesielt seilinger fra Barcelona er populære.

    Av mer eksotiske reisemål troner det indiske hav, med Maldivene og Mauritius, som har hatt en vekst på 23 prosent sammenlignet med høstferien i 2019.

    Europeisk storbyferie lokker

    Det er imidlertid ikke bare sol og varme som omsider lokker nordmenn ut i verden igjen. Salget av storbyreiser hos Ving har også fått et skikkelig oppsving den siste tiden.

    – Fra Oslo har vi i høstferien booket 237 prosent flere høstferiereiser i år enn på samme tid i fjor, og til flere av våre mest populære reisemål er vi nå omtrent på nivå med toppåret 2019. Det er spesielt de kjente og kjære storbyene som London, Roma, Paris og Barcelona som er populære, avslutter Zachrisson.