<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny juli-rekord for Color Line

Color Group satte ny rekord for driftsresultatet i juli.

Publisert 30. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
STERK SOMMERTRAFIIKK: Konsernsjef Trond Kleivdal kan glede seg over en sterk trafikkutvikling i alle fergesambandene som Color Line trafikkerer i sommer. Foto: Color Line

Fergeselskapet Color Line leverer på linje med normalt de første seks månedene av året til tross for pandemipåvirkning, høye drivstoffkostnader og prisstigning. Og i den viktigste sommermåneden, juli, viser tallene ny all time high for driftsresultatet før avskrivninger.

Rederiets driftsinntekter kom opp i 2,2 milliarder og driftsresultatet før ordinære avskrivninger og særskilte poster endte på 238 millioner i første halvår.

På samme tid i fjor var dette tallet negativt med 48 millioner kroner.

- Sterk markedsposisjon

Ifølge en pressemelding fra morselskapet Color Group dette er på linje med et normalår til tross for pandemipåvirkning i starten av året, høye drivstoffkostnader og prisstigning.

– Resultatet er drevet av positiv utvikling i etterspørsel, økte billettinntekter, gode kundeverdier og et stabilt fraktmarked, heter det.

– Gjennom sommeren har etterspørselen vist en svært positiv utvikling med tilnærmet full kapasitetsutnyttelse både til og fra Norge, sier konsernsjef Trond Kleivdal. 

– Etter to år med pandemi er vi svært glade for at resultatene i første halvår bekrefter vår sterke markedsposisjon, sier han.

1,4 mill. passasjerer

Totalt antall reisende i første halvår var 1.405.360, mot 1.634.408 i siste normalår 2019.

Nedgangen skyldes corona-restriksjonene som ble innført i januar og februar. Antall fraktenheter målt i 12 meters-ekvivalenter for perioden var 86.348, mot 89.337 enheter for samme periode i 2021.

Color Line inngår i Color Group og driver fergelinjene Oslo-Kiel, Larvik-Hirtshals, Kristiansand-Hirtshals og Sandefjord-Strömstad.

COLOR GROUP

(Mill. kroner) 1.halvår/22 1.halvår/21
Driftsinntekter 2.230 629
Driftsresultat −59 −349
Resultat før skatt −153 −421
Årsresultat −119 −329