<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Øker i hotellkjede

Christian Ringnes-dominerte Eiendomsspar øker til 3,1 prosent, og er nå tredje største aksjonær i Scandic Hotels.

Publisert 11. okt. 2022
Oppdatert 11. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
MEDAKSJONÆRER: Christian Ringnes og Trygve Hegnar er tredje og fjerde største aksjonær i Scandic Hotels. Foto: Iván Kverme

Eiendomsspar økte i løpet av september sitt eierskap i hotellkjeden Scandic Hotels til 3,1 prosent av aksjene, går det ifølge Nyhetsbyrån Direkt frem av en oppdatering fra eierdatatjenesten Holdings.

Dermed har Eiendomsspar økt eierandelen betraktelig etter at en investering på 100 millioner kroner i juni sikret selskapet 1,3 prosent. Denne eierandelen ble doblet i løpet av august.

Eiendomsspar er største aksjonær i det svenske hotelleiendomsselskapet Pandox, der Eiendomsspar-sjef og hovedeier Christian Ringnes også er styreleder. Et annet Ringnes-dominert selskap, Victoria Eiendom, er største eier i Eiendomsspar med 56,5 prosent eierandel og har konsolidert selskapet som et datterselskap.

– Finansiell plassering

I et intervju med Ringnes i august spurte Finansavisen om ikke hans andre hotell-leietakere blir sure når han investerer hos konkurrenten.

– Det er en forsvinnende liten eierpost, og det er en finansiell plassering, så det skjønner de. Hotelloperatørene får en helt annen vektstangeffekt av det bedrede hotellmarkedet enn oss som hotelleier. Jeg har god tro på god inntjening blant hotelldriverne fremover, svarte han.

Eiendomsspar er nå tredje største aksjonær i Scandic Hotels, bak Stena og AMF Pension & Fonder.

Trygve Hegnar, ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, eier 2,7 prosent av Scandic Hotels gjennom sitt investeringsselskap Periscopusog er dermed fjerde største aksjonær.