Pøsregn i vente - flomfare på Østlandet

Paraply og gummistøvler anbefales på Østlandet tirsdag. Det er varslet mye regn og flomfare.

VÅTT VÆRVARSEL: Støvler er anbefalt fottøy på Østlandet tirsdag. Foto: NTB scanpix
Samfunn

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut varsel om flomfare på gult nivå.

Det har regnet mye den siste tiden, så det er allerede stor vannføring i mange elver og mye vann i bakken. Det er usikkert hvor regnet treffer og hvor mye som kommer, men i områdene som får mest nedbør, ventes flomvannføring på gult nivå.

Statsmeteorolog Rannveig Oftedal Eikill hos Meteorologisk institutt sier til VG at det kan komme opp mot 30 millimeter i løpet av tre timer i Østfold.

Lørdag opplyste Meteorologisk institutt at det allerede én uke inn i september hadde kommet mer nedbør enn normalt for hele måneden i Oslo. Nedbørsmengden hittil i september var da oppe i 94,1 millimeter, mens septembernormalen er på 90 millimeter.

(©NTB)