Oslo-folk kaster 83 kilo matavfall i året

Renovasjonsetaten mener befolkningen i Oslo kaster altfor mye mat og at altfor mye går i restavfallet.

MATAVFALL: Matavfall skal kastes i grønne plastposer i Oslo. Det gjøres for sjeldent, mener Renovasjonsetaten. Foto: NTB SCANPIX
Samfunn

– Vi skulle gjerne sett at mye mer matavfall blir kastet i grønne poser, sier Kristine Einbu, analyseansvarlig i Renovasjonsetaten.

I en ny rapport skriver rapporten at hver innbygger i Oslo kaster 83 kilo matavfall hver i snitt, litt ned fra 87 kilo i 2018. Sorteringsgraden er i år på 45 prosent. Det betyr at 55 prosent av matavfallet blir lagt i restavfallet. 

– Når vi går gjennom avfallet, så ser vi blant annet på hva som kunne vært spist og hva som faktisk er matavfall. Da ser vi at så mye som 50 prosent av innholdet har vært spisbar mat, fortsetter Einbu.