Ullevål sykehus innfører nye karanteneregler for ansatte og pasienter

Ullevål sykehus innfører en karantene på 14 dager for mellom 150 og 160 ansatte. Pasienter som har vært i et smitteområde, må kontakte sykehuset før de møter opp.

INNFØRER NYE REGLER: Adm. direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus. Foto: NTB Scanpix
Samfunn

– Vi innfører fra nå, i samråd med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, nye karanteneregler for ansatte, sier adm. direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus.

– Alle som har vært i smitteområder, skal holdes i karantene i 14 dager fra de kom hjem. De som får symptomer, skal testes, sier han.

De nye karantenereglene vil per nå berøre mellom 150 og 160 ansatte ved sykehuset, opplyste Bjørnbeth på en pressekonferanse søndag kveld. Sykehuset regner med antallet kommer til å stige noe.

I alt 90 ansatte ved en seksjon i den virusrammede øyeavdelingen ved sykehuset er nå i karantene.

Fem ansatte fra avdelingen har testet positivt, mens 20 har testet negativt på det nye coronaviruset. Samtidig har sykehuset vært i kontakt med alle de 186 pasientene som har vært innom seksjon for bakre segment i øyeavdelingen i løpet av uken.

– Pasienter som har en avtale ved Oslo universitetssykehus i nær fremtid og har oppholdt seg i et smitteområde, oppfordres til å kontakte avdelingen for å få gjort en vurdering av om de skal møte opp eller ikke, sier Bjørnbeth.

coronavirus
covid-19
ullevål sykehus
karantene
bjørn atle bjørnbeth
oslo universitetssykehus
Nyheter
Samfunn
Helse