Halvparten av oss frykter at coronatiltakene lettes på for tidlig

Mer enn halvparten av befolkningen frykter at det er for tidlig å lette på coronatiltakene og sier de er redde for at smittetallene vil øke som følge av dette.

LITE FOLK: Det har mange steder vært nesten folketomt i gatene etter oppfordringen fra helsemyndighetene om å holde seg hjemme. Her fra Torggata i Oslo. Foto: NTB Scanpix
Samfunn

Undersøkelsen er gjennomført av Norstat på vegne av ABC Nyheter.

Mandag åpner landets barnehager igjen etter å ha vært stengt siden midten av mars. Uka etter gjenåpnes småskolen og SFO, samt frisører og andre én-til-én-tjenester.

30 prosent svarer at de ikke synes det er for tidlig med en gradvis gjenåpning av samfunnet, mens 16 prosent svarer «vet ikke».

Det er naturlig at folk føler på frykt og engstelse, sier professor emeritus Arne Holte i helsepsykologi ved Universitetet i Oslo. Han peker på at frykten er en sentral faktor for at koronatiltakene faktisk skal fungere.

– Det er ikke tilstrekkelig at vi har tillit, vi må også være engstelige. Kombinasjonen av tillit og engstelse gjør at vi følger fornuftige råd, sier Holte, som tidligere har vært assisterende direktør i Folkehelseinstituttet.

(©NTB)

coronakrisen
coronavirus
covid-19