<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Færre innbrudd under coronautbruddet

Mange av oss har vært mer hjemme enn vanlig i første halvår. Det er trolig grunnen til at antallet villa- og hytteinnbrudd var markant færre enn i fjor.

    Publisert 1. sep. 2020 kl. 18.58
    Oppdatert 1. sep. 2020 klokken 18.58
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 184 ord
    CORONA: Hjemmekontor, norgesferie og flere hyttenetter som følge av coronautbruddet, har trolig gjort livet surt for vinningskriminelle denne våren og sommeren. Foto: NTB Scanpix

    Antallet villainnbrudd sank med 14 prosent, mens erstatningene gikk ned med 9 prosent i første halvår i år fra samme periode i fjor. Endret aktivitet som følge av coronautbruddet har trolig vært avgjørende for den fallende utviklingen, ifølge Finans Norge.

    – Mange av oss har holdt oss mye hjemme de siste månedene. Mer ferie og fritid med hjemmet som utgangspunkt og mye hjemmekontor, har gjort det vanskelig for tyvene. I tillegg har nok også de kriminelle fått merke reiserestriksjonene, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal.

    Også i hytteområdene, både til fjells og langs kysten, har det vært langt flere folk på plass enn det som er vanlig.

    – Det virker selvfølgelig avskrekkende på tyvene med folk langs hytteveggene. Akkurat på dette området har vi vel dermed fått en liten positiv coronaeffekt, sier Neverdal.

    For hyttenes del har både tallet på innbrudd og erstatninger gått ned med rundt 13 prosent første halvår av 2020 sammenlignet med samme periode i fjor.

    Det samlede erstatningsbeløpet etter villa- og hytteinnbrudd lå på 48 millioner kroner i første halvår.