<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

De nordligste fylkene brukte mest på vei per innbygger

Troms og Finnmark og Nordland fylker brukte mest per innbygger på å reparere veier i fjor. Etterslepet på veivedlikehold er stort i hele landet, advarer NAF.

    Publisert 13. apr. 2022 kl. 08.45
    Oppdatert 13. apr. 2022 klokken 08.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 146 ord
    Foto: NTB

    Ikke uventet var det Viken fylkeskommune som totalt brukte mest på drift og vedlikehold av veiene i fjor. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå som ble lagt fram i mars.

    Endringen i brutto investeringsutgifter til kommunale veier og gater per innbygger falt med vel 10 prosent fra 2020 til 2021.

    Totalt brukte fylkene 12,7 milliarder kroner på drift og vedlikehold av fylkesveiene i 2021. Likevel er det et enormt etterslep på vedlikehold av fylkesveiene, ikke minst fordi det fortsatt bygger seg opp ny slitasje år for år, påpeker NAF. Organisasjonen mener mer av veimidlene må brukes på vedlikehold og fornying, ikke minst på smale veier.

    – Dårlige veier fører til bekymring for folk på hverdagsreisene, spesielt i Distrikts-Norge, sier, senior kommunikasjonsrådgiver Ingunn Handagard i NAF.

    Ifølge organisasjonen vil forfallet på veinettet koste opp mot 100 milliarder å ta igjen. I tillegg kommer nødvendige oppgraderinger og behov for ras- og skredsikring.

    (NTB)