Rundt 100 mister jobben i Kleven verft

Kleven verft i Ulsteinvik i Møre og Romsdal kutter staben med rundt 100 av de 244 ansatte for å holde liv i selskapet.

Kleven verft leverte tidligere i år ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen til Hurtigruten. Ved nyttår leverer verftet det identiske søsterskipet MS Fridtjof Nansen, men etter det blir det mindre å gjøre for verftet. Foto: Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Shipping

Det melder NRK.

På en pressekonferanse fredag sa ledelsen ved selskapet at alternativet til å si opp ansatte var å avvikle hele selskapet.

– Restruktureringen av Kleven Verft AS er fullført, og «Nye Kleven» er nå etablert. Det nye firmaet har fått starthjelp fra flere hold, i tillegg til kontrakter som sikrer drift i verftet ut 2020, opplyser selskapet.

Samtidig går Hurtigruten ut av selskapet på eiersiden.

Det tradisjonsrike verftet i Ulsteinvik har de siste årene slitt tungt økonomisk. Ifølge Dagens Næringsliv har underskuddet på fire år antakelig passert én milliard kroner.

Ifølge NRK reagerte ansatte med applaus da de fikk nyheten fredag, selv om mange av dem kommer til å miste jobben.

– Dette er en veldig god løsning for de ansatte som skal fortsette her. Det vil selvsagt innebære større nedbemanninger, men slik jeg ser det er dette en mulighet for at vi fremdeles skal kunne bygge skip her på Kleven, sier Gustav Hasund som jobber på verftet.

(©NTB)

Nyheter
Shipping