Iransk skip angrepet

Rateoppgangen fredag kom etter at en iransk suezmaxtanker angivelig var utsatt for et terroristangrep i Rødehavet.

Om angrepet på den iranske suezmaxtankeren «Sabiti» sier senioranalytiker Jørn Bakkelund i Clarksons Platou at det føyer seg inn i rekken av angrep mot skip i regionen i år, men at effekten av disse på ratene ikke har vært veldig stor.

– Men når det er sagt; en økt usikkerhet – særlig også med tanke på sanksjoner mot Cosco – i et så stramt marked som vi ser i dag, har helt klart vært en faktor, sier analytikeren.

Line Falkenberg Ollestad i Norges Rederiforbund opplyser at det i øyeblikket er cirka 85 norskeide og norskkontrollerte skip som befinner seg i Rødehavet, Adenbukten, Omanbukten og i Den arabiske gulfen.

– Vi jobber med å få oversikt over hva som har skjedd og vil deretter orientere våre medlemmer, sier hun.