Bjellesauer sikrer gevinst i Fredlys tankeventyr

Etter den siste tids rateboom i tankmarkedet letter bjellesauene litt på eksponeringen og sikrer gevinst.

CASHER INN: Fredrik Halvorsen har sammen med flere bjellesauer sikret seg noe gevinst i Hunter Group.  Foto: Eivind Yggeseth

Etter de siste ukenes bonanza i tankmarkedet velger en rekke anerkjente investorer å ta gevinst i Hunter Group der Arne Fredly er største aksjonær.

Tidligere Fredriksen-lakei Fredrik Halvorsen solgte gjennom investeringsselskapet Halvorsens Fabrikk 1.882.169 aksjer i Hunter i forrige uke.

Legger en til grunn en salgspris på om lag fem kroner per aksje, solgte Halvorsen aksjer for  9,4 millioner kroner.

Ketil Skorstads Tigerstaden solgte 1.804.676 aksjer i VLCC-rederiet i løpet av forrige uke.  Den tidligere megleren solgte aksjer for om lag ni millioner kroner.

Titan Opportunities, som ledes av Espen Westeren, solgte 1.125.000 aksjer i tankrederiet i forrige uke. Nedsalget tilsvarte om lag 5,6 millioner kroner.

I tillegg har fond fra Fondsfinans, DNB og Storebrand sikret noe gevinst i løpet av forrige uke.

Amerikanske sanksjoner har skapt kaos

Den enorme tilstramningen på svært kort tid i tankmedket har hovedsaklig blitt drevet av amerikanske sanksjoner mot flere tankrederier, deriblant COSCO Shipping Tanker Dalian, for å ha fraktet olje fra Iran til Kina.

Oljetradere og deltakere i det fysiske markedet har sett seg tvunget til å unngå slutninger med COSCO-konsernet i frykt ytterligere sanksjoner mot selskapet.

Ifølge Bloomberg skal oljetradere igjen ha gjort slutninger med de COSCO-kontrollerte VLCCene Xin Lian Yang, Xin Yue Yang og Xin Ning Yang i forrige uke, men det er ingenting som tyder på at COSCO-situasjonen er normalisert. 

Hele COSCO-systemet kontrollerer 137 råoljetanker, hvorav 43 er VLCCer.

Den kinesiske handelsdelegasjon skal ha løftet sanksjonene mot COSCO Shippings datterselskaper i Washington i forrige uke. Det er uvisst om, eller hva, som ble diskutert.

Hunter-aksjen har klatret om lag 57 prosent i år.